Created by Frescon

Be a SociaLight and  Follow Us:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

BAIERSDORF

This project consisted of the demolition of an existing barn on our clients plot and the design of a new single family dwelling. The intention was to create a comfortable living situations for two generations within the same plot of land. The front house was to be used by the new generation where the new house would be used by the parents.

The main challenges of the project consisted in the existing boundary walls that had

to be retained and incorporated into the new house structure. But also the provision of natural light throughout the entire one-storey house layout which could only be provided from two sides and the roof and at the same time keeping a sustainable room temperature for daily living.  

Date: 2014